هوش اجتماعی

ساخت وبلاگ

انسان ها ذاتا اجتماعی هستند و دوست دارند که در اجتماع باشند ولی گاها پیش آمده که از اجتماع هراس دارند چون احساس می کنند که هوش اجتماعی بالایی ندارند و نمی توانند ارتباط خوبی با افراد اجتماع برقرار کنند و این را یک نقطه ضعف برای خود می دانند که قابل ارتقا نیست در صورتی که این طور نیست.

در حقیقت هوش اجتماعی کاری می کند تا با دیگران ارتباطی بهتر داشته باشیم .

هوش اجتماعی توانایی کنار آمدن و همکاری کردن با دیگران می باشد. این هوش را میتوان به یک مهارت فردی تعبیر کرد و این هوش شامل آگاهی از وضعیت ها و محرک های اجتماعی می باشد که میتوان آن ها را رهبری کرد.

مهارت های هوش اجتماعی قابل رشد هستند و می توانید آن ها را عملی کنید.

افراد با هوش اجتماعی بالا همیشه می دانند که دیگران از چه چیزهایی لذت می برند و رفتار آن ها را می شناسند. در واقع توانایی خواندن فکر و احساسات دیگران را دارند . احساسات و عاطفه بخشی از هوش عاطفی و هوش اجتماعی و هوش احساسی می باشد، که با یکدیگر مرتبط است و باعث می شود که افراد مهارت خود را در این زمینه افزایش دهند.

هوش اجتماعی
هوش اجتماعی

کسانی که از لحاظ اجتماعی هوش بالایی دارند، برای برقراری ارتباط با دیگران و فهمیدن صحبت های آن ها مجبورند از همه ی قدرت مغز و بدنشان استفاده کنند. باید نگرش هایی را کسب کنند که دیگران را به رشد، خلاقیت، برقراری ارتباط و برخورد دوستانه تشویق کنند. همچنین آن ها باید بدانند که چطور دوست پیدا کنند و چطور دوستان را نزد خود نگه دارند.

این هوش بسیار مهم، قدرت بحث و گفتگو را به یک قایقران ماهر تشبیه می کند. شما آن قایقران ماهری هستید که قایق خود را در دریای مذاکره، بامهارت می رانید.

افراد با هوش اجتماعی بالا روابط عمیق را با انسان ها برقرار می کنند که کاملاً معنادار هستند. به احساسات همسر، فرزندان، دوستان ، همکاران و دیگر افراد دور و بر خود توجه کنید و از آن ها قدردانی کنید. اگر افراد نزدیک زندگی خود را نادیده بگیرید ، کم کم جایگاه خود را نزد آن ها از دست می دهید.

تمامی این مهارت ها لازم است تا کسانی که هوش اجتماعی بالایی دارند خوش صحبت و شنونده ی بسیار خوبی باشند و بتوانند با موفقیت، با جهان ارتباط برقرار کنند. کسانی که هوش اجتماعی بالایی دارند، با کسانی که گذشته، سن، فرهنگ یا عملکردهای اجتماعی متفاوتی دارند، راحت تر هستند و مهم تر اینکه، قادرند کاری کنند تا مردم، در کنار آن ها احساس راحتی و خوشحالی کنند.

محتوای هوش اجتماعی در دو مقوله گسترده جای می گیرد؛ یکی «آگاهی اجتماعی» یا آنچه درباره دیگران حس می کنیم و دیگری «مهارت اجتماعی» یا عملی که بر اساس این آگاهی انجام می دهیم.

آگاهی اجتماعی احساس اولیه ما درباره حالت درونی طرف مقابل و درک آن ها در موقعیت های اجتماعی است. اما این درک به تنهایی یک رابطه موثر را به وجود نمی آورد، بلکه با تکیه بر این درک و استفاده از مهارت های اجتماعی است که می توان یک رابطه صحیح و سالم را پدید آورد.

کسانی که هوش اجتماعی بالایی دارند بهتر می توانند در اجتماع با افراد ارتباط برقرار کنند زیرا این افراد در اصطلاح شعور اجتماعی بالاتری دارند. اما شاید برای شما این سوال پیش آید که شعور اجتماعی چیست؟ شعور اجتماعی شامل گزینه های متفاوتی می شود که چند مورد از آن ها را برای شما بیان می کنیم. شعور اجتماعی یعنی قبول قوانین شهروندی و احترام به آن ها، پذیرفتن اشتباهات انجام شده و جبران آن ها، احترام گذاشتن به افراد جامعه بدون در نظر گرفتن شرایط آن ها، پایمال نکردن حقوق دیگران و…


نقاط ضعف و قوت

چند دقیقه ای وقت بگذاریم و نقاط ضعف و قوت را بر روی کاغذی بزرگ بنویسید که هم شامل روابط کاری باشد و هم مسائل مربوط به زندگی و رابطه های خانوادگی و در واقع در برگرفته زندگی شخصی و زندگی کاری شما باشد.

هوش اجتماعی
هوش اجتماعی

و در همین راستا برای از بین بردن نقاط ضعف و ارتقا دادن نقاط قوت خود بکوشید و ارتباطات خود را تقویت کنید.

کسانی که در تجارت موفق هستند اذعان دارند که ارتباط برقرار کردن با مردم در محیط اجتماعی آن قدر هم آسان نیست!


فواید هوش اجتماعی

تقویت هوش اجتماعی موجب کسب مهارت های خدمات دهی و تشخیص نیاز دیگران می شود.  

این مهارت مخصوصا برای افرادی که در بخش فروش سازمان ها فعالیت دارند بسیار ضروری است.

تقویت این هوش موجب کسب مهارت برقراری ارتباط، حفظ ارتباطات موثر و گسترش دایره ارتباطات می شود.

  • تقویت هوش اجتماعی قدرت تاثیر گذاری ما بر دیگران را افزایش می دهد.
  • تقویت هوش اجتماعی مهارت مدیریت تعارضات را در ما افزایش می دهد.
  • یکی دیگر از دستاورد های تقویت هوش اجتماعی، کسب مهارت رهبری موثر است.
  • تقویت این هوش باعث افزایش تغییر پذیری در افراد می شود.
  • تقویت هوش اجتماعی باعث می شود که افراد در ایجاد اعتماد در دیگران مهارت پیدا کنند.

ویژگی افراد با هوش اجتماعی بالا چیست؟

  • این افراد برون گرا هستند.
  • در میان افراد از محبوبیت خاصی برخوردارند.
  • پرانرژی و شاد هستند.
  • به اطرافیان خود انرژی مثبت می دهند.
  • می توانند دیگران را به راحتی متقاعد کنند.
  • نیازها و خواسته های دیگران را بسیار سریع متوجه می شوند.
  • قابل اعتماد هستند. این هوش روحیه همکاری گروهی را در افراد افزایش می دهد.

برای به وجود آوردن توافق و سازگاری با دیگران، آن ها را با آرامش در کنار خودتان قرار دهید و به راحتی آن ها را با انواع مردم بیامیزید و همچنین «خودتان را بشناسید.»

اگر شما از اینکه خودتان هستید احساس راحتی می کنید، اطمینانی درونی نسبت به خودتان خواهید داشت و ارزش ها و معیارهای خودتان را خواهید داشت. اطمینان شما به وسیله زبان رفتاری تان بروز می یابد و به طور مثبتی بر بقیه افراد پیرامون شما نیز تاثیر خواهد گذاشت. شما می توانید از این دانش هوش اجتماعی به نفع خودتان استفاده کنید، حتی اگر در موقعیتی هستید که اطمینان دارید، آخرین چیزی است که احساس می کنید!

اگر با وقار تحمل کنید و ارتباط چشمی برقرار کنید، هاله ای اطمینان شما را احاطه خواهد کرد. هر چقدر مطمئن تر عمل کنید، خواهید فهمید که بیشتر اطمینان می یابید!

شما باید بدانید که دیگران چه گونه حالات و رفتاری از خود نشان می دهند و بفهمید که ناراحت اند، خسته اند، هیجان زده اند، غمگین اند یا نگران. آنگاه توانسته اید هوش چند گانه ی خود را افزایش دهید.

در این صورت است که شما نسبت به سایر افرد که این توانایی را ندارند مزیت های بیشتری دارند.

روزگارتان زیبا و در پناه خدا باشید

موسی فخیره

دانلود PDF مقاله “هوش اجتماعی” [member]

دانلود PDF این مقاله

[/member]

آموزش سخنرانی و فن بیان...
ما را در سایت آموزش سخنرانی و فن بیان دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : فرود شهامی amirmost بازدید : 174 تاريخ : دوشنبه 10 بهمن 1401 ساعت: 21:26