علت لرزش صدا – جلوگیری از لرزش صدا

ساخت وبلاگ
علت <strong><strong>لرزش</strong></strong> صدا – <strong>جلوگیری</strong> از لرزش صدا

علت لرزش صدا – جلوگیری از لرزش صدا

علت لرزش صدا و جلوگیری از لرزش صدا را در این نوشته بررسی خواهیم کرد و خواهیم گفت که چرا صدا در یکسری مواقع مانند سخنرانی کردن در جمع یا وقتی در حال صحبت برای مدیرمان یا شخصی که مرتبه اش بسیار بالاتر از ما است، می لرزد.

احتمالا برای شما هم پیش آمده باشد که وقتی در جمعی صحبت می کنید و می خواهید مطلب مهمی را بیان کنید، صدایتان به لرزش می افتد و به کلی آن صحبت را خراب می کنید.

در این جور مواقع نفسمان به شمارش می افتد، صدایمان ضعیف می شود و می لرزد و باعث می شود که به کلی اعتمادبه نفسمان را برای صحبت کردن از دست بدهیم.

واقعا علت لرزش صدا چیست و ما برای جلوگیری از لرزش صدا هنگام صحبت کردن چه اقدامی می توانیم انجام دهیم؟


علت لرزش صدا چیست؟

به طورمعمول لرزش صدا را می توانیم به دو گروه اصلی دسته بندی کنیم

  • تقویت و تربیت نشدن صدا و حنجره
  • اعتماد به نفس پایین یا اطمینان نداشتن به صحبت هایمان

این دو مورد، علت اصلی لرزش صدا هستند و اگر صدایمان می لرزد باید این دو را در خودمان کنکاش کنیم.

علت لرزش صدا

۱- تقویت و تربیت نشدن صدا و حنجره

یکسری افراد به صورت ذاتی صدای قدرتمند و فراگیری دارند و عده ای دیگر برعکس، صدایی بسیار ضعیف و پایینی برای صحبت کردن دارند.

اما یک خبر خوب،

خبر خوب اینکه داشتن یک صدای رسا و قدرتمند و عاری از هرگونه لرزش، می تواند به صورت اکتسابی باشد، یعنی اگر ما در حال حاضر صدایی رسا و قدرتمند نداریم، می توانیم با تمرین و دانستن یکسری نکات، صدایمان را پرورش دهیم.

با هم یکسری نکات را برای داشتن صدایی رسا بررسی کنیم:

– داشتن تنفس صحیح دیافراگمی:

داشتن تنفس صحیح دیافراگمی یکی از عوامل داشتن صدایی قدرتمند و عاری از هرگونه لرزش است.

چرا که اگر تنفس صحیحی نداشته باشیم، نمی توانیم اکسیژن کافی را برای تولید صدا فراهم کنیم.

جالب است بدانید که صدا، با برخورد هوا به حنجره تولید می شود، بنابراین نقش هوا در داشتن صدایی رسا و بدون لرزش بسیار حیاتی است.

و یک علت لرزش صدا این است که نمی توانیم کنترل مناسبی برای برخورد هوا با حنجره داشته باشیم و معمولا در هنگام لرزش صدا، چون هوای به اندازه به تارهای صوتی ما نمی رسد، صدایمان می لرزد.

نحوه انجام تنفس دیافراگمی، به این صورت است که می بایست هوا را از طریق بینی به داخل شکم (شُش ها) هدایت کنیم و بعد از طریق دهان آن را خارج کنیم.

* نکته: سعی کنید در طول روز هر زمان این تمرین را به یاد آوردید انجامش دهید تا کم کم به یک عادت تبدیل شود، یعنی در زمان های عادی و بدون فکر کردن به این سبک نفس بکشید.

* نکته: این تمرین را نباید به صورت صحنه آهسته انجام دهید. یعنی نباید انجام دم و بازدم شما مثلا ۱۵ ثانیه طول بکشید، به طورمعمول یک دم و بازدم به صورت دیافراگمی حدود ۵ تا ۸ ثانیه باید به طول بیانجامد.

* نکته: این فقط یک تمرین است، و زمانی که در حال صحبت کردن هستید به نحوه تنفس صحیح فکر نکنید و اجازه دهید که بدنتان هوای مورد نیازش را از طریق راهی که خودش در آن لحظه ترجیح می دهد (دهان یا بینی)، تأمین کند.

* نکته: در تنفس صحیح دیافراگمی فقط شکم بالا و پایین می رود، یعنی سرشانه ها یا سینه به هیچ عنوان تکان نمی خورند یا تکانی جزئی می خورند.


– تقویت کردن حنجره:

و دیگر علت لرزش صدا این است که ما باید بتوانیم حنجره خودمان را تقویت کنیم.

احتمالا به دلیل کم حرفی، ترجیح ما به کم صحبت کردن یا صحبت کردن با تُن صدای کم، به مرور حنجره ما عادت به همان سطح از حجم صدا کرده است.

حنجره ما دقیقا مثل عضلات بدن ما است.

اگر روی آن وقت بگذاریم و صحیح تمرین کنیم، قطعا می توانیم حنجره خودمان را قوی کنیم تا بتوانیم به صدایی رسا و بدون لرزش در هنگام صحبت کردن دست پیدا کنیم.


یک تمرین خوب برای تقویت حنجره، بلندخوانی است.

بلندخوانی دقیقا همان کاری است که در زمان مدرسه و هنگام خواندن کتاب در کلاس انجام می دادیم.

علت لرزش صدا – جلوگیری از لرزش صدا
علت لرزش صدا – جلوگیری از لرزش صدا

به عبارتی وقتی می خواهید این تمرین را انجام دهید قرار نیست که فریاد بزنید.

البته پیشنهاد می کنم برای روزهای اول زیاد از حد روی حنجره خودمان در هنگام انجام این تمرین فشار وارد نکنید و کم کم حجم صدایتان را بیشتر کنید.

* نکته: اگر قصد دارید که اول صبح این تمرین را انجام دهید، قبلش حتما با صدایی آرام شروع به زمزمه کردن آواز کنید تا صدایتان گرم شود. همان طور که وقتی اول صبح قصد ورزش کردن داریم و به یکباره یک حرکت سنگین را انجام نمی دهیم و قبلش خودمان را گرم می کنیم، در اینجا هم ضروری است که صدایمان را برای انجام این تمرین گرم کنیم تا حنجره مان آسیب نبیند.

* نکته: تداوم داشتن در این تمرینات رمز پیشرفت شما است. به طورکلی خوب صحبت کردن و داشتن صدایی قدرتمند یک نوع مهارت هستند، و برای اینکه بتوانیم یک مهارت را به خوبی انجام دهیم، داشتن پشتکار و مداوم انجام دادنش بسیار ضروری است.


۲-اعتماد به نفس پایین و اطمینان نداشتن به صحبت هایمان

مواقعی هست که وقتی با شخصی بالاتر از خودمان (مثلا رئیس شرکتی که در آن کار می کنیم) صحبت می کنیم باعث می شود که لرزش در صدایمان به وجود بیایید.

موضوع اعتماد به نفس یک مبحث کلی است و می توان ساعت ها و روزها در مورد داشتن اعتماد به نفس صحبت کرد.

اگر ما اعتماد به نفس پایینی در صحبت کردن داشته باشیم، به صورت ناخودآگاه تُن صدا و انرژی مان پایین خواهد آمد و همین موضوع باعث می شود که هوای کمی به حنجره ما برخورد کند و نتیجه اش می شود این که هنگام صحبت کردن لرزش در صدایمان به وجود می آید.

علت لرزش صدا – جلوگیری از لرزش صدا
علت لرزش صدا – جلوگیری از لرزش صدا

حتما این مقاله را بخوانید: اعتمادبه نفس در سخنرانی

پیشنهاد می کنم حتما مقاله ای که در بالا لینکش را با شما به اشتراک گذاشته ام را بخوانید تا نظرتان در مورد اعتماد به نفس عوض شود.

این نکته را فراموش نکنیم که با اطمینان و با اعتماد به نفس صحبت کردن نیاز به تمرین دارد.

به شما پیشنهاد می کنم که حتما از دیگر مطالب این وب سایت استفاده کنید تا به مرورزمان در صحبت کردن پیشرفت کنید.

جالب است که بدانید وقتی به خاطر تقویت نبودن حنجره مان یا خجالت یا هر چیز دیگر، وقتی صدایمان می لرزد، طرف مقابل تصور نمی کند که به این دلایل صدایمان می لرزد.

مخاطبان ما تصور می کنند که ما اعتماد به نفس نداریم یا اینکه ما به صحبت هایمان اطمینان نداریم یا قصد داریم که چیزی را از آن ها پنهان کنیم.


جمع بندی

در این نوشته با عنوان علت لرزش صدا و جلوگیری از لرزش صدا بیان کردم که علت لرزش صدا به صورت کلی می تواند این موارد باشند:

  • تقویت و تربیت نشدن صدا و حنجره
  • اعتماد به نفس پایین یا اطمینان نداشتن به صحبت هایما

با هم هر کدام از این عوامل را بررسی کردیم و بر اساس نیاز یکسری راهکارها را بیان کردم.

در مورد اعتماد به نفس در هنگام صحبت کردن چیزی که بسیار مهم هست، این است که آنقدر باید تمرین صحبت کردن را انجام دهیم تا بتوانیم هر موضوعی را با اطمینان و اعتماد کامل بیان کنیم و از طرفی هم بتوانیم این حس اطمینان را به مخاطب خودمان منتقل کنیم.

روزگارتان زیبا و در پناه خدا باشید

امیر مصطفی

 

 

دانلود PDF مقاله “علت لرزش صدا – جلوگیری از لرزش صدا”

برای مشاهده لینک دانلود لطفا ابتدا از طریق ورود کاربران وارد سایت شوید و اگر هنوز عضو سایت نشده‌اید، خوشحال می‌شویم به جمع ما بپیوندید، لطفا روی ثبت‌نام کلیک کنید، ثبت نام در سایت امیر مصطفی کمتر از یک دقیقه طول می‌کشد.

 

نوشته علت لرزش صدا – جلوگیری از لرزش صدا اولین بار در آموزش سخنرانی و فن بیان پدیدار شد.

آموزش سخنرانی و فن بیان...
ما را در سایت آموزش سخنرانی و فن بیان دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : فرود شهامی amirmost بازدید : 269 تاريخ : يکشنبه 18 اسفند 1398 ساعت: 10:50